Luxe bretels

Luxe bretels

Bretels, mode-item van deze tijd.
Bretels, vroeger en nu.

Oorspronkelijk was de bretel een draagband, bedoeld als support voor de pantalon of lange broek. Bretels waren een praktisch kleding onderdeel, uitsluitend voor mannen. Al rond 1800 droegen brandweerlieden in de Verenigde Staten verplicht rode bretels als onderdeel van de werkkleding.
Een grote sprong naar ons tijdperk: bretels zijn een fashion item, een stijlvol kledingaccessoire. We zien luxe bretels, diverse materialen, ruime keus in kleuren en bretels met logo van bedrijf, sportclub of vereniging. De praktische kant is natuurlijk gebleven, de pantalon zakt niet meer af en blijft keurig op heup- of taillehoogte. Er is veel veranderd sinds de kleurloze bretel voor beroepskleding!

Wanneer en hoe dragen we bretels.

Bretels kunnen dagelijks gedragen worden en mogen getoond worden. Ze hoeven niet meer achter het vest, jasje of colbert te vallen. Voor de casual look kan de bretel zelfs over een T-shirt of trui gedragen worden. Een neutraal, effen overhemd krijgt een bijzondere twist met een luxe bretel. Modebewuste heren dragen ze ook bij een speciale gelegenheid, zoals luxe bretels voor de bruidegom, een gala of feestelijk diner.
Er zijn diverse mogelijkheden om de bretels te bevestigen, met lussen of met clips. Kiest u voor metalen clips of kunststof clips, beide zijn te krijgen in de kleur van de band. Dan zijn er nog de clips met een grapje, bijvoorbeeld ‘handjes’ of een andere fantasieclip voor de bretels met logo. Alle soorten bretels zijn verkrijgbaar met lussen van leder of kunststof.

Comfort en maten.

De bretelband is altijd zeer elastisch en soepel. Er zijn banden van katoen, satijn, zijde, wol of moiré. Zeer luxe bretels zijn er in leer of suède. De bretelbanden zijn er in lengtematen en breedte maten. Voor een gemiddeld postuur en een lichaamslengte van ongeveer 1.85 meter zijn er bretels in de lengtes 110 tot 120 centimeter. Voor de stellers, de sluitclips waarmee de juiste lengte van de bretel ingesteld wordt, geldt het volgende: zorg dat ze vanaf de taille ongeveer op borsthoogte zitten.
Tenslotte een tip: om de bretel perfect te dragen, combineert u ze niet met een broekriem. Heeft uw pantalon, jeans of casual broek lussen op de broekband, dan draagt u een riem en geen bretels.